تحولات لبنان و فلسطین

رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان اعلام کرد: آنچه دشمن با دو جنگ نتوانست از ما بگیرد٬ با اقتصاد به آن نمی‌دهیم.

 لبنان|واکنش حزب‌الله به جنگ اقتصادی/ تلاش جعجع برای تحمیل دولت تکنوکرات به عون

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، محمد رعد رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت تأکید کرد: که هرگز با آمریکا ارتباط برقرار نمی‌کنیم که تحریم‌مان کرده است و می‌خواهد ما را از تسلیح ارتشمان منع کرده و ما را گرسنه نگه دارد.

وی طی سخنرانی در خلال مراسمی در منطقه صیرالغربیه در نبطیه اعلام کرد: بحران کشور مسئله ساده‌ای نیست و می‌تواند تأسف‌بار باشد٬ سلاحی که در این بحران ضد شما و ضد ما استفاده می‌شود٬ سلاح پول و بانک‌ها و اختلاف ارز و فشار اقتصادی و معیشتی است.

رعد ادامه داد: ما مردمی هستیم که حتی اگر گرسنه باشیم عزت خود را نمی‌فروشیم٬ ما فرزندان مکتب "هیهات منا الذله" هستیم؛ یعنی می‌خواهیم یک زندگی شرافتمندانه داشته باشیم و هرگز نمی‌پذیریم که کسی به‌ازای معیشت از ما باج بگیرد.

رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت افزود: ما فقط می‌خواهیم صبور باشیم و با یکدیگر همکاری کنیم تا همگی با عزت و کرامت و سربلندی زندگی کنیم و دشمن نمی‌تواند چیزی را که با دو جنگ نتوانست از لبنان بگیرد، با اقتصاد بستاند.

وی تصریح کرد: در دو جنگ با صهیونیست‌ها جنگیدیم و پیروز شدیم؛ درحالی که همه دنیا از دشمن صهیونیستی حمایت می‌کرد.

رعد در پایان با بیان اینکه رویکرد طبیعی برای حل بحران کشور طولانی شده افزود که تنها راه‌حل این بحران تشکیل یک دولت وحدت ملی بر اساس روند توافق طائف است و در غیر این صورت کشور در سایه دولت پیشبرد امور باقی خواهد ماند.

وی اضافه کرد: ما پیگیری می‌کنیم تا مسئولان وظایف خود را انجام دهند و هرکس در این امر کوتاهی کند باید پاسخگو باشد و همچنین هیچ‌کس عقل و درایت ملت را دست‌کم نمی‌گیرد و با درک و فهم و همت شما قادر به عبور از این بحران هستیم و هیچ‌کس نمی‌تواند بازوی ما را بپیچاند.

تأکید حزب‌الله بر انتخاب حریری برای تشکیل کابینه جدید

محافل نزدیک به حزب‌الله اعلام کردند که حزب‌الله همچنان ترجیح می‌دهد تا سعد حریری نخست‌وزیر پیشبرد امور لبنان، مأمور تشکیل دولت جدید باشد.

این محافل اشاره کردند که سناریوی دیگر برای تشکیل دولت٬ یعنی دولت یک‌رنگ و به‌اصطلاح تکنوکرات تا کنون قابل قبول نبوده است؛ زیرا در مرحله‌ای که برای بهبود این شرایط و مقابله با چالش‌های پیشِ‌روی لبنان توافق و اتحاد ملی لازم است٬ اعتماد به این سناریو به‌نفع ملت نیست.

محافل مذکور تأکید کردند که حزب‌الله در عین پذیرش تحویل پرونده‌های فنی و خدماتی به متخصصان٬ به‌هیچ‌وجه با گزینه دولت تکنوکرات موافق نیست و دولت آینده نمی‌تواند خالی از نمایندگان سیاسی باشد٬ به‌ویژه در این زمان بحرانی.

محافل نزدیک به حزب‌الله تصریح کردند که اصرار بر اینکه حریری مأمور تشکیل کابینه جدید باشد به دو علت بر می‌گردد؛ دلیل اول این است که او باید در به‌عهده گرفتن مسئولیت حل پیامدهای سیاست‌های مالی و اقتصادی که کشور را به بن‌بست کنونی رسانده مشارکت داشته باشد. دلیل دوم به ضرورت توجه به موازنه‌های سیاسی و فرقه‌ای نظام لبنان برمی‌گردد؛ با توجه به اینکه حریری همچنان نماینده اکثریت گروه خود است.

تلاش جعجع برای تحمیل دولت تکنوکرات به عون

روزنامه الجمهوریه گزارش داد که در زمانی که رسیدن به یک توافق درباره ماهیت دولت آینده و نخست‌وزیر آن دشوار شده٬ سمیر جعجع رئیس حزب نیروهای لبنانی چند روز قبل ایلی براگید مدیر دفتر خود و ملحم ریاشی وزیر سابق را در راستای تلاش برای راضی کردن میشل عون رئیس‌جمهور لبنان برای پذیرش گزینه دولت تکنوکرات به کاخ بعبدا فرستاد.

به گزارش این روزنامه نمایندگان حزب نیروهای لبنانی به عون اعلام کردند که ضرورت تشکیل یک دولت تکنوکرات که اعضای آن متخصص در پرونده‌های وزارتی بوده و قادر به رسیدگی به آنها باشند احساس می‌شود. این نمایندگان تأکید کردند که نجات کشور در گروی انتخاب وزیرانی با این ویژگی‌ها است.

این روزنامه نوشت که نمایندگان مذکور بر ضرورت انجام سریع رایزنی‌های پارلمانی و انتخاب گزینه مأمور تشکیل کابینه جدید در کوتاه‌ترین زمان ممکن تأکید کردند.

به گزارش الجمهوریه عون به این نمایندگان گفت: اگر مأمور تشکیل کابینه جدید مرا در شرایط تشکیل یک دولت نامناسب قرار دهد چه باید بکنم؟ اگر آن را نپذیرم٬ در برابر مردم متهم می‌شوم که مانع تشکیل دولت نجات شده و عامل تأخیر در حل بحران کنونی هستم! و اگر آن را بپذیرم روی وجدان و اعتقادات خودم پا گذاشته‌ام.

عون ادامه داد: علاوه بر این اگر پارلمان به چنین کابینه‌ای رأی اعتماد ندهد٬ دولت جدید نیز دولت موقت و پیشبرد امور خواهد بود و بنابراین لازم است قبل از انجام رایزنی‌های پارلمانی به حداقل تفاهم درخصوص ترکیب وزیران دست پیدا کنیم.

طبق اطلاعات روزنامه الجمهوریه٬ نمایندگان جعجع با طرح عون راضی نشدند و به او اعلام کردند که از امضای اجباری مصون است و به‌عنوان رئیس جمهور می تواند از قدرت خود استفاده کند و اگر اعتراضی به ترکیب وزرای کابینه داشت٬ آن را امضا نکند. الجمهوریه اضافه کرد که این نمایندگان به میشل عون گفتند که "اگر حتی کابینه جدید رأی اعتماد پارلمان را نیز به دست آورد٬ شما می‌توانید در صورت عدم رضایت، آن را ساقط کنید".

به گزارش این روزنامه نمایندگان حزب نیروهای لبنانی در ادامه پیشنهاد خود به رئیس جمهور مبنی بر تشکیل دولت تکنوکرات تصریح کردند که وزرای شیعه در این دولت می‌توانند با هماهنگی جمیل جبق وزیر بهداشت دولت پیشبرد امور لبنان انتخاب شوند؛ با توجه به اینکه هر وزیر شیعه‌ای در دولت تکنوکرات هرگز با حزب‌الله مخالفت نخواهد کرد.

نمایندگان سمیر جعجع در پایان اظهار کردند که در چنین دولتی٬ میشل عون وجود حزب‌الله و نیروهای اکثریت پارلمانی را تضمین می‌کند و سعد حریری حزب نیروهای لبنانی و حزب سوسیالیست ترقی‌خواه را٬ تا جایی که نگرانی نباشد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.